Пърленка с чесново масло и кашкавал

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
196
2
27/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо843
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пърленки

Начин на приготвяне

Минете кашкавала на ренде и пресейте брашното. Активирайте маята с 1 ч.л. захар и малко прясно мляко.

Разбийте яйцето с киселото мляко, прясното мляко, олиото, активираната мая, солта, добавете кашкавала и брашното и омесете меко и нелепнещо тесто.

Оставете за 20 минути да втаса, разделете на 4 и отново да удвои обема си.

Докато тестото втасва, пригответе си чесново масло, като разтопите маслото на ниска степен на котлона и към него прибавите наситнените скилидки чесън.

Запържете за кратко и оставете да изстине.

Разточете всяко топче на тънка кора, намажете с чесновото масло, поръсете с подправки на вкус и изпечете пърленките от двете страни до златисто в тиган.

Много вкусна и ароматна пърленка с чесново масло и кашкавал.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар