Пърленка с чесново масло и кашкавал

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
289
42
66
2
27/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Минете кашкавала на ренде и пресейте брашното. Активирайте маята с 1 ч.л. захар и малко прясно мляко.

Разбийте яйцето с киселото мляко, прясното мляко, олиото, активираната мая, солта, добавете кашкавала и брашното и омесете меко и нелепнещо тесто.

Оставете за 20 минути да втаса, разделете на 4 и отново да удвои обема си.

Докато тестото втасва, пригответе си чесново масло, като разтопите маслото на ниска степен на котлона и към него прибавите наситнените скилидки чесън.

Запържете за кратко и оставете да изстине.

Разточете всяко топче на тънка кора, намажете с чесновото масло, поръсете с подправки на вкус и изпечете пърленките от двете страни до златисто в тиган.

Много вкусна и ароматна пърленка с чесново масло и кашкавал.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар