Начин на приготвяне
Минете кашкавала на ренде и пресейте брашното. Активирайте маята с 1 ч.л. захар и малко прясно мляко.
Разбийте яйцето с киселото мляко, прясното мляко, олиото, активираната мая, солта, добавете кашкавала и брашното и омесете меко и нелепнещо тесто.
Оставете за 20 минути да втаса, разделете на 4 и отново да удвои обема си.
Докато тестото втасва, пригответе си чесново масло, като разтопите маслото на ниска степен на котлона и към него прибавите наситнените скилидки чесън.
Запържете за кратко и оставете да изстине.
Разточете всяко топче на тънка кора, намажете с чесновото масло, поръсете с подправки на вкус и изпечете пърленките от двете страни до златисто в тиган.
Много вкусна и ароматна пърленка с чесново масло и кашкавал.