Заек с бира и гъби на фурна

27/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо165
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • гъби - 1 кг
  • бира - 500 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • олио - 3 с.л.
  • копър - 1/2 връзка, нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме заешкото месо на хапки и го овалваме в брашното. Запържваме го за 1-2 минути в загрятото олио и го прехвърляме в тавичка.

В олиото запържваме и лука, който предварително сме нарязали на едро, за 2-3 минути.Изсипваме го с мазнината в тавата при месото.

Нарязваме вътре морковите и гъбите, наливаме бирата и водата, добавяме солта червения и черния пипер. Разбъркваме.

Покриваме с алуминиево фолио и печем на 200 градуса 50 минути. Ако искаме по-хрупкава коричка на нашето печено заешко, премахване фолиото накрая и допичаме без него за кратко.

Сервираме ястието Заек с бира и гъби на фурна, поръсено с нарязан копър върху свежа маруля.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар