Северняшки селски суджук

НалиНали
Чирак
46
215
85
5
25/01/2020
"Северняшки селски суджук - решаваме проблема с липсата на мезе, сега само гостите чакаме "
Приготвяне180 мин.
Общо180 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешко месо - 15 кг
  • свински черва - 2 кутии, 20 метра
  • черен пипер - 4 пакетчета смлян
  • сминдух - 1 пакет голям
  • бахар - 1 пакетче смлян
  • червен пипер - 2 с.л сладък
  • лют червен пипер - 5 с.л
  • захар - 15 с.л
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 пакетче на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това една стара рецепта, която я приготвяме всяка година.

Излиза около 50-60 броя суджук според големината, която предпочитате.

Първо, ако каймата е прясна, изчакваме малко да поседи и да си пусне кръвта за един ден.

На другия ден взимаме един голям леген и сипваме каймата вътре.

Отгоре поръсваме сол, захар и останалите подправки за суджук и започваме да разбъркваме каймата, така че да се смесят всички подправки.

Поне двама души са необходими за целта, защото това е изморителна работа.

След около половин час бъркане оставяме каймата в хладилника или на студено място за един ден, ако нямате толкова време, може и за два три часа.

Под течаща топла вода измиваме свинските черва добре и ги оставяме в купа с хладка вода.

Взимаме пълначка за наденици и започваме да пълним, без да завързваме краищата.

След като приключим с процеса, който отнема повече от един час, започваме да завързваме краищата.

Това също отнема повече от половин час за двама души.

Оставяме ги на проветриво място и след една седмица ги оформяме със стъклена бутилка.

След още три-четири дни минаваме още веднъж и оставяме да изсъхнат.

След като са готови, може да ги съхраните във фризера, опаковани с фолио.

Става чудесен северняшки селски суджук.

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар