Пържен ориз по китайски с пиле

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
195
2
25/01/2020
"Пренасяме китайския ресторант у дома с пържен ориз по китайски с пиле "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо958
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържен Ориз

Начин на приготвяне

Накиснете ориза, след като го измиете предварително много добре (водата трябва да е чиста и ясна).

Измийте пилешкото филе и го поставете на котлона, да се свари до готовност.

Отделете 1 и 1/2 ч.ч. от бульона и го прецедете.

Подгответе зеленчуците като ги бланширате предварително (ако са пресни) или използвайте готов замразен микс.

В тиган с незалепващо покритие загрейте мазнина и запържете яйцето - все едно приготвяте бъркани яйца.

Преместете ги в чиния и в същия тиган запържете ориза, докато започне да променя цвета си от бял на леко прозрачен.

Сипете прецедения вече пилешки бульон и след няколко минутки добавете пилешкото филе, предварително нарязано на кубчета.

Похлупете с капак за 7 минути (това време ще е напълно достатъчно пилешкият бульон да бъде поет от ориза.

Добавете зеленчуците, солта и вегетата и запържете за още няколко минутки.

Най-накрая добавете яйцата и разбъркайте внимателно.

Проверете готовността на нашия пържен ориз и изгасете котлона.

Завийте тигана с чиста кърпа, захлупете с капак за 10 минути.

Пърженият ориз по китайски с пиле готов.

Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
38.00 лв.
Виж ››

С голям диаметър и удобна дръжка - този тиган е отличен избор за онези, които готвят за своето семейство

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар