Пиле по провансалски

19/08/2013
Августина
отАвгустинаНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 120
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете на две пилешките бутчета като отделите кълките от горната част. Овкусете ги с шарената сол, черния и червения пипер.

Запържете подправеното пилешко месо в сгорещен зехтин до зачервяване (около 15 минути) като непрекъснато обръщате месото за да се запече равномерно.

Извадете изпърженото месо в топла чиния и приберете на топло, а в мазнината запържете нарязания на тънки филии лук.

Пържете 5 минути на умерен огън, след което добавете и нарязаните гъби и пържете още 4-5 минути. Върнете обратно пилешкото, залейте с виното, кипнете и задушавайте 15-20 минути на умерен огън.

Преди поднасяне го поръсете с ситно нарязани пресни домати и магданоз. За гарнитура използвайте паста или задушени картофки.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

---
---
17.01.2014 03:54
пиле по провансалски с шарена сол?... Боже мой...
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв