Пудинг с желатин

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921195539
Пудинг с желатин
16/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8 бр.
"Пудинг с желатин - лек и много вкусен десерт за всеки ден"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина според указанията на опаковката. Сложете прясното мляко да кипне на котлона заедно със захарта. Оставете леко да се охлади и през това време разбийте яйцата. Започнете да ги прибавяте в млякото на тънка струйка и при непрекъснато разбиване.

Добавете набъбналия и разтопен желатин и бъркайте. Размийте нишестето с малко вода и го долейте към крема. Върнете съда на слаб котлон на водна бана и бъркайте, докато се посгъсти леко.

Снемете от котлона и сложете прозрачно фолио на съда, което да предпази от поява на коричка. Оставете крема напълно да изстине и добавете към него разбитата на пухкав крем сметана.

Разсипете пудинга в чашки и ги сложете в хладилника. Може да го поднесете обърнат в чинийка и гарниран с шоколад, плодове, бисквити или пък различни топинги.

Белият крем може да се поднесе с плодове, ядки, мармалади, шоколад.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: