ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кисели краставички на слънце

Кисели краставички на слънце

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921208631
Кисели краставички на слънце
16/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Хрупкави слънчеви кисели краставички, които събират лъчите на лятото, за да ни радват с вкуса си през зимата!"

Необходими Продукти

  • краставички - количество по желание
  • морска сол - 1 с.л. за 1 буркан
  • ракия - 2 с.л. домашна, над 50 градуса, за 1 буркан
  • копър - стръкчета на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте краставичките и ги оставете да киснат във вода за около 4 часа. След това ги почистете добре, ако е нужно и ги надупчете от всички страни.

Подредете ги в буркан, като добавите и стръкчета копър, а по желание и скилидки чесън. Сипете по 1 ч.л. морска сол и 2 с.л. ракия за 1 буркан Омния. Долейте до горе с вода и ги оставете на слънце.

Сутрин и вечер разклащайте бурканите в продължение на 5 дни. След това приберете бурканите с кисели краставички на тъмно и хладно място.

Така приготвени краставичките се запазват много хрупкави за цяла зима.

Рейтинг

4.5
54
44
30
20
10
Дай твоята оценка: