Начин на приготвяне
Изпичаме патладжаните, после ги обелваме и счукваме на пюре.
Към това пюре, при непрекъснато разбъркване, прибавяме олиото (на тънка струя), оцета, счукания със сол чесън и ситно смлените орехи.
Измиваме и изпичаме чушките, а после ги задушаваме в тенджера с капак.
Обелваме вече задушените пиперки, почистваме ги от дръжките и семето и напълваме с готовото кьопоолу.
Подреждаме в едно плато или в няколко салатени чинии пълнените чушки.
По желание украсяваме с кръгчета от доматите и поръсваме със сол и ситно нарязан магданоз.
Спокойно можем да поканим и най-претенциозните ни приятели да дегустират салата от печени пиперки, пълнени с кьопоолу.