Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Салата от печени пиперки, пълнени с кьопоолу

Салата от печени пиперки, пълнени с кьопоолу

Салата от печени пиперки, пълнени с кьопоолу
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пълнени чушки с кьопоолу - страхотна салатка, която събужда апетита"

Необходими продукти

  • чушки - 500 г еднакво големи, зелени или червени
  • патладжан - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • орехови ядки - 60 г
  • домати - 3 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме патладжаните, после ги обелваме и счукваме на пюре.

Към това пюре, при непрекъснато разбъркване, прибавяме олиото (на тънка струя), оцета, счукания със сол чесън и ситно смлените орехи.

Измиваме и изпичаме чушките, а после ги задушаваме в тенджера с капак.

Обелваме вече задушените пиперки, почистваме ги от дръжките и семето и напълваме с готовото кьопоолу.

Подреждаме в едно плато или в няколко салатени чинии пълнените чушки.

По желание украсяваме с кръгчета от доматите и поръсваме със сол и ситно нарязан магданоз.

Спокойно можем да поканим и най-претенциозните ни приятели да дегустират салата от печени пиперки, пълнени с кьопоолу.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: