Домашен суджук с телешко и свинско

АнабелАнабел
Експерт
387
3
56
21/01/2020
"Страхотно мезе за червено вино - домашен суджук от телешко и свинско месце "
Приготвяне180 мин.
Общо180 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо723
  • Преглеждания за месеца508
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • телешко месо - 6 кг от бут
  • свинско месо - 4 кг от плешка
  • сол - 200 г
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер - 50 г
  • кимион - 50 г
  • чубрица - 50 г
  • агнешки черва - или свински
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото свинска плешка и телешки бут се нарязва на парчета и се поръсва със солта. Размесва се и се оставя за няколко часа да се отцеди от останалата кръв.

След това се смила с месомелачка и се овкусява със захарта и подправките - черен пипер, кимион и чубрица.

Каймата се омесва хубаво и се оставя в хладилника за поне едно денонощие, като периодично се размесва.

С овкусената кайма се напълват агнешки или свински черва. Където остане въздух в черата, се пробождат с игла, за да излезе.

Суджуците се окачват на хладно, сухо и проветриво място.

На два дена се разточват с точилка или бутилка, за да се получи сплесканата им форма и самото месо да се размеси вътре в червата.

След това поднасяме готовия домашен суджук с телешко и свинско в компанията на червено вино.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар