Начин на приготвяне
Месото свинска плешка и телешки бут се нарязва на парчета и се поръсва със солта. Размесва се и се оставя за няколко часа да се отцеди от останалата кръв.
След това се смила с месомелачка и се овкусява със захарта и подправките - черен пипер, кимион и чубрица.
Каймата се омесва хубаво и се оставя в хладилника за поне едно денонощие, като периодично се размесва.
С овкусената кайма се напълват агнешки или свински черва. Където остане въздух в черата, се пробождат с игла, за да излезе.
Суджуците се окачват на хладно, сухо и проветриво място.
На два дена се разточват с точилка или бутилка, за да се получи сплесканата им форма и самото месо да се размеси вътре в червата.
След това поднасяме готовия домашен суджук с телешко и свинско в компанията на червено вино.
Коментари