Солени палачинки със спанак и сирене

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
161
729
1k
50
1
19/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солени Палачинки

Начин на приготвяне

Объркваме сместа за палачинки, като разбиваме яйцата със солта и после добавяме студено прясно мляко, олио и брашно. Сместа за палачинки трябва да стане гъста като боза, затова може да се наложи да добавите още брашно или мляко.

Спанакът е измит и почистен и се добавя накрая, като се нарязва на едро и се бърка внимателно с лъжица, а не с миксер.

Правим палачинките в тиган за палачинки, като сипваме по два черпака от палачинковата смес и печем. След като сме направили вкусни палачинки, намазваме всяка една с топено сирене и отгоре поръсваме от настърганите сирена.

Отгоре поръсваме палачинките с кашкавал и затопляме в микровълновата за няколко секунди, докато се разтопи кашкавалът на всички солени палачинки.

Поднасяме готовите солени палачинки със спанак и сирене, докато са още топли.

Тиган за палачинки с незалепващо покритие и силиконова дръжка 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган за палачинки с незалепващо покритие и силиконова дръжка 28 см
37.99 лв.
Виж ››

Съвършени хора няма, но има съвършени палачинки и за да ги направите, ще ви трябва подходящ тиган за палачинки. Той е с голям диаметър, незалепващо покритие и удобна силиконова дръжка. Нямате причина да го нямате!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар