Начин на приготвяне
Объркваме сместа за палачинки, като разбиваме яйцата със солта и после добавяме студено прясно мляко, олио и брашно. Сместа за палачинки трябва да стане гъста като боза, затова може да се наложи да добавите още брашно или мляко.
Спанакът е измит и почистен и се добавя накрая, като се нарязва на едро и се бърка внимателно с лъжица, а не с миксер.
Правим палачинките в тиган за палачинки, като сипваме по два черпака от палачинковата смес и печем. След като сме направили вкусни палачинки, намазваме всяка една с топено сирене и отгоре поръсваме от настърганите сирена.
Отгоре поръсваме палачинките с кашкавал и затопляме в микровълновата за няколко секунди, докато се разтопи кашкавалът на всички солени палачинки.
Поднасяме готовите солени палачинки със спанак и сирене, докато са още топли.