Македонски мекици

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
163
838
3k
183
2
18/01/2020
"Македонските мекици са истинска наслада за окото "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции13
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108 737
  • Преглеждания за месеца18840
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята с малко топла вода и щипка захар, оставете за 5 минути да шупне.

В купа пресейте брашното, оформете кладенче и прибавете жълтъците в него. Добавете солта, олиото, шупналата мая и леко затопленото мляко, замесете меко нелепящо се по пръстите тесто за мекици. Покрийте тестото и оставете за 30 минути да втаса.

Премесете тестото и оформете 13 топки от него. Нагрейте олиото на умерен огън.

Всяко топче разтегляте на мекица и пържите в загрятата мазнина, за 2-3 минути от двете страни или до желания от вас загар.

Пожелание поднасяте готовите македонски мекици с айвар или сирене.

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#265459
Здравейте, аз съм от прохождащите в кухнята като цяло. От две седмици екпериментирам с всякакви тестени изкушения. Тази сутрин направих мекичките. Получиха се много добре. Само бих добавила още малко сол. Но това е въпрос на личен вкус. Много благодаря за рецептата.
0
0