ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Голи лозови сарми с булгур и ориз

Голи лозови сарми с булгур и ориз

АнабелАнабел
Ветеран
627
3k
1k
272
Голи лозови сарми с булгур и ориз
Снимка: Анабел
1 / 2
18/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загрява олиото и в него се запържва предварително нарязания на ситно лук и морков. Когато зеленчуците поомекнат, се прибавя кълцано свинско месо.

След като то побелее се слагат булгур с ориз. Сместа се овкусява със сол, чубрица червен и черен пипер.

След разбъркване се прибавят нарязаните на ивици лозови листа, домати и три чаени чаши вода.

Голите лозови сарми с булгур и ориз се готвят на слаб огън на котлона, до омекване на съставките. Сервират се по желание мързеливите сарми с лъжица кисело мляко.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: