Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Голи лозови сарми с булгур и ориз

Голи лозови сарми с булгур и ориз

Голи лозови сарми с булгур и ориз
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • лозови листа - 25 бр. консервирани или замразени
  • свинско месо - 400 г кълцано
  • лук - 3 глави
  • моркови - 1 бр.
  • булгур - 1 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 6 с.л. смлени
  • олио - 8 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се загрява олиото и в него се запържва предварително нарязания на ситно лук и морков. Когато зеленчуците поомекнат, се прибавя кълцано свинско месо.

След като то побелее се слагат булгур с ориз. Сместа се овкусява със сол, чубрица червен и черен пипер.

След разбъркване се прибавят нарязаните на ивици лозови листа, домати и три чаени чаши вода.

Голите лозови сарми с булгур и ориз се готвят на слаб огън на котлона, до омекване на съставките. Сервират се по желание мързеливите сарми с лъжица кисело мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: