Ливански лозови сарми

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
58
14
04/01/2020
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 814
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ситно моркова, чесъна и бадемите. Запържете зеленчуците в сгорещения зехтин в дълбок тиган и след малко добавете и бадемите. Разбъркайте за кратко с тях и добавете ориза. Бъркайте, докато и той се запържи. Поръсете с канелата и смления бахар.

Нарежете ситно домата и го добавете към сместа. Посолете леко, разбъркайте и долейте 200 мл гореща вода. Задушавайте до попиване на течността. Сега добавете каймата и разбъркайте, докато хубаво се надроби. Махнете съда от котлона и разбъркайте с лимоновия сок и скълцания джоджен.

С плънката завийте еднакви лозови сармички. Подреждайте ги в тенджера и долейте малко олио, както и вода до покриване на сармите по ливански. Отгоре притиснете с чиния. Сложете капака на тенджерата и варете тези сарми с кайма така за около 40 мин.

Получават се много вкусни сарми по ливанска рецепта.

Класически български гювеч с капак 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар