Ливански лозови сарми

Дорина
Дорина
Новак
14/08/2013
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 506
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ситно моркова, чесъна и бадемите. Запържете зеленчуците в сгорещения зехтин в дълбок тиган и след малко добавете и бадемите. Разбъркайте за кратко с тях и добавете ориза. Бъркайте, докато и той се запържи. Поръсете с канелата и смления бахар.

Нарежете ситно домата и го добавете към сместа. Посолете леко, разбъркайте и долейте 200 мл гореща вода. Задушавайте до попиване на течността. Сега добавете каймата и разбъркайте, докато хубаво се надроби. Махнете съда от котлона и разбъркайте с лимоновия сок и скълцания джоджен.

С плънката завийте еднакви лозови сармички. Подреждайте ги в тенджера и долейте малко олио, както и вода до покриване на сармите. Отгоре притиснете с чиния. Сложете капака на тенджерата и варете сармите така за около 40 мин.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар