Содена питка без яйца

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
15/01/2020
"Чудна содена питка става дори без яйца "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо651
  • Преглеждания за месеца352
  • Преглеждания за седмицата186
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавете киселото мляко и добавете содата, разбъркайте и оставете да шупне за няколко минути. Постепенно прибавете солта, захарта и олиото, при непрекъснато бъркане.

Пресейте брашното и по етапно го прибавете към сместа, като бъркате. Накрая с ръце замесете меко тесто.

Намажете тавичка с мазнина, оформете тестото като питка, поръсете с брашно и с нож направете разрези на квадрати.

Това се прави не само за визия, но и равномерно изпичане на содената питка.

Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете до зачервяване за около 40 минути.

Става чудесна содена питка без яйца!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар