Мека погача от кифлички със сирене

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
15/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции17
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прибавете топлото мляко, натрошете маята в него и добавете захарта, разбъркайте да се разтвори. Добавете разбитото яйце, олиото и предварително пресятото и смесено със солта брашно, замесете меко тесто. Покрийте тестото за погача с чиста кърпа и оставете за 30 минути на топло.

Втасалото тесто разделете на 9 еднакви по големина топки. Всяка топка разточете на тънка и кръгла кора, която разрязвате на две по вертикала.

В единия край поставете 1 с.л. от предварително смесените натрошено сирене и белтък, а в другия край направете 3-4 разрева (вертикални) до средата на кората, навийте на кифлички. Така процедирате с осемте топки, ще получите 16 кифлички.

В намазана с олио тава, поставете в средата 9-тата цяла топка тесто, а кифличките подреждате около нея в кръг (като слънце).

Намажете погачата с разбитите жълтък и прясно мляко и поръсете със сусамови семена.

Оставете тавата настрани, докато нагрее фурната. Включете фурната на 180 градуса на горен и долен реотан, след като нагрее поставете тавата с погачата във фурната и печете до златисто кафяв цвят, за около 35-40 минути.

Готовата мека погача от кифлички със сирене извадете от фурната и покрийте с чиста кърпа за 10 минути, да се задуши преди да я сервирате.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар