Начин на приготвяне
Сварете заека зедно със разцепените тук - там сухи смокини, 1 дафинов лист и 1 ч. л. сол. Отцедете и още докато е топъл направете разрези по кожата и втрийте в тях 2-3 с. л. мед. Увийте го добре в тестото и го изпечете до почервеняване.
Отделно пригответе сос като задушите леко нарязания на ситно лук и бадемите в зехтина, виното и сиропа от смокини. Добавете 1 с. л. мед, сол на вкус и фурмите.
След десетина мин на слаб огън, сипете оцета и варете още 5 мин на слаб огън при непрекъснато разбъркване. Преди да свалите от огъня, добавете черния пипер и зелените подправки. Отстранете тестената кора от заека, залейте със соса и сервирайте.