Вълшебни пържоли на скара

ЗорицаЗорица
Ентусиаст
95
15
242
1
14/01/2020
"Не само вкусът, ами и ароматът на тези пържоли е вълшебен, как да не ги хапнем "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 668
  • Преглеждания за месеца1667
  • Преглеждания за седмицата418
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пържоли - 6 бр. свински
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 3 глави кромид
  • чесън - 3 - 4 едри скилидки
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1/2 к.л. или на вкус
  • чушки - 4 - 5 бр. червени и зелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът и лукът се режат на дебели шайби.

Пържолите се измиват, подсушават и без да се чукат се поръсват със сол и черен пипер.

Нареждат се в подходящ съд с капак, като помежду им се разпределят шайбите лук и чесън.

Намазват се с олио и съда се захлупва.

Оставят се да се овкусят поне 2 часа преди печене. За най-добър резултат се оставят да се мариноват на хладно за повече време - най-добре за една нощ.

Лукът и чесънът не се изхвърлят, а се изпичат намаслени върху скарата. След това се прехвърлят в дълбок съд с капак, а върху тях се нареждат и изпечените свински пържоли (до апетитен златисто-кафяв цвят на добре намаслена скара и от двете страни) и целите печени чушки.

Изпечените пържоли, лук, чесън и чушки се похлупват и се оставят за 10-15 минути преди сервиране.

Поднасяме нашите вълшебни пържоли на скара със свежа салата по избор и задължително с обилно количество бира или вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар