Шишчета от свинско месо

ЗорицаЗорица
Ентусиаст
95
15
242
1
14/01/2020
"Има на богато от тези свински шишчета и вече предвкусваме страхотния обяд, който се задава "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца220
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • чушки - 2 бр. зелени
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • за маринатата
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • сол - 1/4 к.л.
  • бира - 1 к.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на еднакви парчета, подходящи за шишчета. Месото се поръсва със сол, черен, червен пипер, кимион и бирата, разбърква се хубаво, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя на хладно поне за половин час, за да се овкуси.

Може да се приготвят вечерта и да се изпекат на следващия ден.

Зелената и червената чушка се почистват от семената и се режат на еднакви правоъгълни парчета. Лукът се обелва и се реже по същия начин.

На предварително намокрени с вода дървени шишчета се нанизват продуктите, като се редуват до изчерпването им.

С помощта на четка шишчетата от свинско месо се намазват хубаво с олио.

Скарата се загрява хубаво, намазва се с парче сланина и шишчетата се изпичат, като периодично се въртят, за да се изпекат равномерно от всички страни.

Шишчетата със свинско месо се поднасят със свежа салата по избор.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар