Шишчета от свинско месо

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
564
461
38
2
14/01/2020
"Има на богато от тези свински шишчета и вече предвкусваме страхотния обяд, който се задава "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо839
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • чушки - 2 бр. зелени
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • за маринатата
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • сол - 1/4 к.л.
  • бира - 1 к.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на еднакви парчета, подходящи за шишчета. Месото се поръсва със сол, черен, червен пипер, кимион и бирата, разбърква се хубаво, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя на хладно поне за половин час, за да се овкуси.

Може да се приготвят вечерта и да се изпекат на следващия ден.

Зелената и червената чушка се почистват от семената и се режат на еднакви правоъгълни парчета. Лукът се обелва и се реже по същия начин.

На предварително намокрени с вода дървени шишчета се нанизват продуктите, като се редуват до изчерпването им.

С помощта на четка шишчетата от свинско месо се намазват хубаво с олио.

Скарата се загрява хубаво, намазва се с парче сланина и шишчетата се изпичат, като периодично се въртят, за да се изпекат равномерно от всички страни.

Шишчетата със свинско месо се поднасят със свежа салата по избор.

Добър апетит!

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар