Таралежи от кайма

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
571
461
40
2
11/01/2020
"Тези таралежчета от кайма ще накарат всяко дете да ги хапне на секундата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 882
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг смес
  • хляб - 1 филия пълнозърнест
  • бира - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • яйца - по 1 бр. твърдо сварено яйце за всеки таралеж /12 бр./
  • подправки - чубрица, черен пипер, кимион, сол
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 с.л. за намазване
  • бахар - 12 зърна
  • черен пипер - 24 зърна
  • спагети
* мерки и количества
Пълнени Кюфтета

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват за около 5-6 минути, колкото да могат да се обелят, тъй като във фурната термичната им обработка ще продължи.

В голяма купа или друг подходящ съд каймата се размесва със ситно нарязания (или настърган) кромид лук, накисната в бирата филия пълнозърнест хляб (добавя се с кората и бирата без да се изцежда) и подправки на вкус - сол, чубрица, черен пипер и кимион.

Прибавя се едното цяло яйце и белтъка на второто, като жълтъкът се запазва за намазване. След като каймата се омеси хубаво, може да се остави за час да се овкуси.

Взема се топка от каймата, сплесква се в ръце, поставя се в средата цяло яйце и се оформя на таралеж, като отпред се издължава за муцунка и се прехвърля в тава, постлана с хартия за печене. По същия начин се оформят и останалите таралежи и се намазват с разбития с малко олио жълтък.

Слагат се на всеки таралеж очички от зърна черен пипер и носле от бахар. За игличките се използват начупените спагети.

Изпичат се пълнените кюфтета до готовност - около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна с включен вентилатор (на средна решетка).

Таралежите от кайма се поднасят със салата или гарнитура по ваш вкус.

Добър апетит!

Забележка: Бодлите също могат да се консумират!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Зорица
Зорица
17.01.2020 09:58
Забравих само да отбележа, че е по-добре да ги разпределите в две тавички, за да има разстояние между таралежчетата и да ви е по-удобно да слагате игличките.
4
0
Зорица
Зорица
11.01.2020 20:05
Непременно си хванете помощник при украсата на Ежковците, моят син много се забавляваше при слагането на очичките, нослето и бодличките, а после си хапваше с голама охота. Фукаше се пред цялото семейство, че неговите таралежи са по- хубави от моите :)))
6
0
Нали
Нали
11.01.2020 18:34
Ще я приготвя тази рецепта непременно, на децата ще им хареса много.
5
0