Начин на приготвяне
Яйцата се сваряват за около 5-6 минути, колкото да могат да се обелят, тъй като във фурната термичната им обработка ще продължи.
В голяма купа или друг подходящ съд каймата се размесва със ситно нарязания (или настърган) кромид лук, накисната в бирата филия пълнозърнест хляб (добавя се с кората и бирата без да се изцежда) и подправки на вкус - сол, чубрица, черен пипер и кимион.
Прибавя се едното цяло яйце и белтъка на второто, като жълтъкът се запазва за намазване. След като каймата се омеси хубаво, може да се остави за час да се овкуси.
Взема се топка от каймата, сплесква се в ръце, поставя се в средата цяло яйце и се оформя на таралеж, като отпред се издължава за муцунка и се прехвърля в тава, постлана с хартия за печене. По същия начин се оформят и останалите таралежи и се намазват с разбития с малко олио жълтък.
Слагат се на всеки таралеж очички от зърна черен пипер и носле от бахар. За игличките се използват начупените спагети.
Изпичат се пълнените кюфтета до готовност - около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна с включен вентилатор (на средна решетка).
Таралежите от кайма се поднасят със салата или гарнитура по ваш вкус.
Добър апетит!
Забележка: Бодлите също могат да се консумират!
Коментари