Ezine.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Постна баница с праз и булгур

Постна баница с праз и булгур

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Постна баница с праз и булгур
Снимка: Чародейката
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Следващият път, когато решите да приготвите баница, опитайте тази с праз и булгур, няма нужда да ни благодарите"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • булгур - 1 к.ч.
  • вода - 3 к.ч.
  • праз - 4 - 5 стръка
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се сварява във водата за десетина минути.

Празът се почиства от външните листа и се нарязва първо по дължина, след това на не много ситно. Прехвърля се в тиган с олиото и се задушава 7- 8 минути.

Добавя се отцедения от водата булгур и плънката се поръсва със сол, черен пипер и джоджен на вкус. Може да добавите и други подправки, според индивидуалните ви предпочитания (риган, чубрица, самардала).

Плънката се разпределя върху кората и първата кора се прехвърля навита на охлювче в средата намаслена и поръсена леко с брашно тавичка. Останалите кори се навиват около предишната до изчерпване на продуктите и корите.

Тази вита баница накрая се намазва с малко олио.

Печем така подредената постна баница с праз и лук в предварително загрята фурна , на средна решетка, и умерена фурна за около 30 минути.

Добър апетит!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: