Постна баница с праз и булгур

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
571
461
40
2
09/01/2020
"Следващият път, когато решите да приготвите баница, опитайте тази с праз и булгур, няма нужда да ни благодарите "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо665
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Вита Баница

Начин на приготвяне

Булгурът се сварява във водата за десетина минути.

Празът се почиства от външните листа и се нарязва първо по дължина, след това на не много ситно. Прехвърля се в тиган с олиото и се задушава 7- 8 минути.

Добавя се отцедения от водата булгур и плънката се поръсва със сол, черен пипер и джоджен на вкус. Може да добавите и други подправки, според индивидуалните ви предпочитания (риган, чубрица, самардала).

Плънката се разпределя върху кората и първата кора се прехвърля навита на охлювче в средата намаслена и поръсена леко с брашно тавичка. Останалите кори се навиват около предишната до изчерпване на продуктите и корите.

Тази вита баница накрая се намазва с малко олио.

Печем така подредената постна баница с праз и лук в предварително загрята фурна , на средна решетка, и умерена фурна за около 30 минути.

Добър апетит!

Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна кръгла тава с незалепващо покритие 30 см
25.50 лв.
21.40 лв.
Виж ››

Без изгорели остатъци - поне не и в кръглата тава, която виждате пред себе си. С незалепващо покритие, компактни размери и интересна декорация, алуминиевата тава ще грабне сърцето ви на мига!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар