Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Чомлек»Заек чомлек в гювеч

Заек чомлек в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Заек чомлек в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Всяка минута пред фурната в чакане на заешкия чомлек си заслужава - просто невероятно ястие"

Необходими продукти

  • заек - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • домати - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • пипер - 2 бр.
  • чесън - 5, 6 скилидки
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 4 бр.
  • лук - 4 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме доматите, морковите, лука и чесъна.

Ако картофите са дребни, е хубаво да се оставям цели, ако ли не - се нарязват.

Морковите нарязваме на едри парчета.

Измиваме си добре заека и го нарязваме на порции.

За да поставим целия заек, ни трябва голям гювеч.

Поставяме нарязаните на парчета заек, картофи, доматите, пипер, морковите, лука и чесъна.

Добавяме всички подправки, 1 чаена чаша вода и червеното вино.

Поставяме гювеча задължително в студена фурна, за да не се пукне и включвате на 180 градуса.

Печем около 3 часа така приготвения чомлек.

Поднасяме готовия заек чомлек в гювеч с вино.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: