Хляб в глинен гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
700
2k
5k
407
4
30/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо836
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме млякото и го смесваме с топлата вода, прясна мая, която сме я начупили на трохи и захарта.

Разбъркваме добре и оставяме настрана, докато се активира маята.

През това време пресяваме брашното и го смесваме със солта.

Правим кладенче в брашното, и когато е активирана маята, я изсипваме, добавяме и 2 супени лъжици и от олиото.

Замесваме меко тесто.

Подготвяме гювеча, като го застиламе с хартия и чак тогава поставяме тестото в него.

Поръсваме тестото с брашно и затваряме гювеча.

Поставяме в студена фурна и включваме на 60 градуса.

След около 30 минути увеличавате температурата на 200 градуса и печете хляб в гювеч за около 40 минути.

Аз внимателно извадих хляба с помощта на хартията и го поставих на решетката на фурната.

Оставих да се припече до желания загар.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар