Начин на приготвяне
В бурканите изсипете първо оцета, захарта и солта и разбъркайте, докато се разтворят. След това добавете олиото и отново разбъркайте. Магданоза и копъра нарежете на ситно, чесъна и моркова обелете и нарежете на тънки колелца.
Изпечете чушките направо на скара, заедно с няколко клонки пресен розмарин. По този начин чушлетата ще станат много ароматни.
Напълнете бурканите с горещите печени чушки, като притискате добре.
Между чушлетата поставяйте нарязани на шайби скилидки чесън, тънко нарязани колелца морков, листенца пресен розмарин и нарязан магданоз и копър.
Затворете бързо бурканите с капачките и ги обърнете надолу, докато се охладят.
След като се охладят готовите печени люти чушки с моркови и чесън , съхранявайте в хладилник.
Добър апетит!
Коментари