Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топчета»Супа топчета по Звездев

Супа топчета по Звездев

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Супа топчета по Звездев3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Любимата ни супа топчета от майстор кулинар"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава, кромид
  • целина - 1 малко парче
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • домати - 300 г от буркан (стерилизирани)
  • целина - няколко листа
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • за топчетата
  • кайма - 250 г смес
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава, кромид
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - 3 с.л. ситно нарязан
  • сол
  • брашно - за овалване
  • за застройката
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с останалите продукти и от нея се оформят малки топчета.

В тенджера със студена вода (2 литра) се добавят нарязаните на ситно кромид лук, морков и целина.

Посолява се на вкус и щом заври, котлона се намалява и се засичат 10-15 минути.

След това температурата на котлона се увеличава и в супата се пускат едно по едно оваляните в брашно топчета.

След като топчета изплуват, се добавят обелените и нарязани на кубчета домати.

Супата топчета се оставя да вари още десетина минути и се прибавя измитият ориз. Вари се до готовност на ориза и котлона се изключва.

За застройката киселото мляко се разбива с жълтъка. Към тях се налива по малко от предварително налят в купичка бульон от супата, който е леко поизстинал, за да не се пресече застройката.

Застройката се прехвърля към супата и накрая се поръсва с чубрица и наситнените листа целина.

Добър апетит със супа топчета по Звездев!

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: