Зелеви сарми по добруджански

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
669
2k
5k
360
3
17/12/2019
"Вкусна рецепта за зелеви сарми от добруджанския край, приятен апетит "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 569
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд загрявам маста и слагаме предварително нарязания на ситно лук, да се задуши, като прибавяме и малко вода.

Към тях добавяме и каймата.

След като побелее, прибавяме ориза и него запържваме като добавяме и булгура.

Сипваме си червения пипер, заливаме с вода 1:3 съотношение ориз:вода.

Подправяме с подправките, разбъркваме добре и оставяме да ври за около 10-15 минути, докато самият ориз поеме течността.

Тогава отстраняваме от огъня и поставяме разбитото яйце, като бъркаме непрекъснато, за да не се образуват парцали от самия белтък.

След като е готова плънката, започваме да си приготвяме листата от зелката.

Върху всяко листо поставяме от плънката, като загръщаме от двата края и след това навиваме.

Аз си варих сармите в гювеч, но ако нямате може и в тенджера.

Най-отдолу на сармите поставяме две листа от зелката и нареждаме самите зелеви сарми.

Поставяме гювеча със зелеви сарми по добруджански във фурната и печем за около час-час и половина.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар