Начин на приготвяне
Първо приготвяме сироп за баклава, като кипваме водата и захарта на котлона за 10 минути, след което добавяме лимонена захар и отместваме настрани .
След това намазваме дъното и стените на тавичка за печене с масло. Поставяме половината кори. Смиламе орехите и бисквитите заедно и разпределяме почти цялото количество върху корите за баклава.
Оставяме 1-2 лъжици от сместа за да поръсим баклавата отгоре. Нарязваме локум на малки парченца и разпределяме върху орехите. След това поставяме отгоре останалите кори.
С много остър нож нарязваме на малки квадрати. Нарязваме маслото на кубчета и разпределяме равномерно върху баклавата. Поръсваме с останалата смес от бисквити и орехи.
Печем в загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути до леко златисто.
Веднага при изваждането на горещата баклава, я сиропираме равномерно с изстиналия сироп.
Оставяме за една нощ да престои баклавата с локум и бисквити, но не в хладилник.