Баклава с локум и бисквити

15/12/2019
"Сочна и малко по-различна баклава с бисквити и локум, ей така - да ни е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо658
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кори - 1 опаковка, за баклава
  • бисквити - 1/2 опаковка, чаени
  • орехи - 1 ч.ч.
  • локум - 1 опаковка
  • масло - 60 г
  • За сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонена захар - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме сироп за баклава, като кипваме водата и захарта на котлона за 10 минути, след което добавяме лимонена захар и отместваме настрани .

След това намазваме дъното и стените на тавичка за печене с масло. Поставяме половината кори. Смиламе орехите и бисквитите заедно и разпределяме почти цялото количество върху корите за баклава.

Оставяме 1-2 лъжици от сместа за да поръсим баклавата отгоре. Нарязваме локум на малки парченца и разпределяме върху орехите. След това поставяме отгоре останалите кори.

С много остър нож нарязваме на малки квадрати. Нарязваме маслото на кубчета и разпределяме равномерно върху баклавата. Поръсваме с останалата смес от бисквити и орехи.

Печем в загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути до леко златисто.

Веднага при изваждането на горещата баклава, я сиропираме равномерно с изстиналия сироп.

Оставяме за една нощ да престои баклавата с локум и бисквити, но не в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар