Сполучлива содена питка

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Копирайтър
258
37
62
2
10/12/2019
"Когато ви се хапва домашен хляб, може да забъркате вкусна содена питка с продукти, които има във всяка кухня - бързо и лесно "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 761
  • Преглеждания за месеца640
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 420 г
  • вода - 200 мл
  • сол - около 1 с.л. или на вкус
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете необходимото количество брашно и сол и ги пресейте заедно.

Гасете содата в 1 с.л. оцет и я изсипете при брашното.

Добавете водата и олиото и разбъркайте с лъжица, докато водата започне да се поема от брашното, след което омесете тесто, което трябва да е меко и много слабо лепнещо.

Разрежете с намазнен нож върха на топката тесто леко и оставете да си отпочине 15 минути.

Изпечете содената питка на 180 градуса за около 30 минути.

Докато сполучливата содена питка е все още гореща, поръсете я с вода и завийте с кърпа, за да омекне.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
17.12.2019 21:31
Много ми харесва,ще си я направя за празниците.
1
0