Греяна ракия

АнабелАнабел
Копирайтър
358
3
50
08/12/2019
"Освен наздраве, няма какво друго да кажем - не се бавете, а сипвайте от греяната ракийка "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо264
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кафява захар - 1 с.л.
  • ракия - 300 мл домашна
  • карамфил - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В метално джезве или друг съд с дебело дъно се слага захарта да се карамелизира.

След като всичката захар се разтопи, джезвето се дръпва от котлона и в него се налива домашната ракия.

Връща се отново на огъня, пускат се целите карамфилчета и се оставя греяната ракия да заври.

Когато ракията се обърне, е готова.

Оставя се леко да се охлади и греяната ракия е готова за пиене. Чудесна загряваща напитка за студените дни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар