Паниран шаран с царевично брашно

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
177
2
07/12/2019
"Брашното е от ключово значение за панировката, а царевичното върши отлична работа, защото ни се получи страшно вкусен шаран "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • шаран - 2 кг
  • лимони - 1 бр.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете на вкус парчетата шаран, поръсете ги с черен пипер и лимонов сок (или разрежете на шайби и я добавете при рибката).

Оставете така за най-малко 30 минути.

Смесете царевичното брашно с черен пипер и сол на вкус и оваляйте рибата.

Изпържете панираната риба в тиган със загрято олио до готовност на рибката.

Панирания шаран отцедете от излишната мазнина върху кухненска хартия.

Този паниран шаран с царевично брашно поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар