Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паниран шаран с царевично брашно

Паниран шаран с царевично брашно

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Паниран шаран с царевично брашно
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Брашното е от ключово значение за панировката, а царевичното върши отлична работа, защото ни се получи страшно вкусен шаран"

Необходими продукти

  • шаран - 2 кг
  • лимони - 1 бр.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете на вкус парчетата шаран, поръсете ги с черен пипер и лимонов сок (или разрежете на шайби и я добавете при рибката).

Оставете така за най-малко 30 минути.

Смесете царевичното брашно с черен пипер и сол на вкус и оваляйте рибата.

Изпържете панираната риба в тиган със загрято олио до готовност на рибката.

Панирания шаран отцедете от излишната мазнина върху кухненска хартия.

Този паниран шаран с царевично брашно поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: