Пълнени чушки с кайма и гъби

АнабелАнабел
Ветеран
560
2k
1k
241
05/12/2019
"Разбрахме коя е най-вкусната плънка за чушки, а именно кайма и гъби - пълним и поднасяме с бял сос, за да завършим ястието, хайде сега сте вие "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо394
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на дребно и задушават в мазнина. Малко след това към тях се прибавят почистените и нарязани на дребно гъби. Щом зеленчуците омекнат, се добавя кайма.

Разбърква се, докато побелее, и стане на трохи, след което се добавя измитият ориз. Налива се около една чаена чаша вода, сместа се разбърква периодично и се овкусява със сол, чубрица, черен и червен пипер. Добавят се нарязаните на дребно консервирани домати и след като оризът набъбне, плънката се дръпва от котлона.

Чушките се измиват, изтърбушват и почистват от дръжки и семки. Слагат се в тенджера с вряща вода за минута-две, за да се попарят и омекнат. Попарените чушки се напълват със сместа от кайма, гъби и ориз, след което се нареждат в тавата за печене.

Ако остане от пълнежа, той се разпределя около пълнените чушки. Ястието се пече във фурна на 200 градуса за около 50 минути, като по средата на печенето се обръщат. По желание сервираме пълнените чушки с кайма и гъби, полети с бял сос.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар