Чеснова супа с жълтъци

23/07/2013
LiLi
отLiLiНовак
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 014
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 4 бр.
  • вода - 1.5 л
  • зехтин - 2 с.л.
  • хляб - 2 филии бял
  • яйца - 3 бр. жълтък
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме за няколко секунди доматите във вряла вода, след което ги обелваме и нарязваме на филийки.

Загряваме зехтина и запържваме в нето счуканите скилидки чесън до златисто. Прибавяме доматите, филиите хляб, на които сме махнали кората и пържим още 3-4 минути, след което заливаме с 1.5 л студена вода. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Оставяме супата да кипне, намаляваме котлона и варим още 10 минути на умерен огън.

Отстраняваме от котлона, оставяме я да се поохлади и застрояваме с разбитите жълтъци.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар