Дроб сарма с кайма и ориз

НалиНали
Новак
16
21
29
02/12/2019
"Обожаваме дроб сарма, приготвена с кайма и ориз "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 514
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тиган и вътре слагаме олио и ситно нарязан лук, и започваме да запържваме лука. После прибавяме кайма и продължаваме да я запържване, докато си смени цвета.

След което прибавяме две водни чаши ориз и бъркаме една минута. Сипваме сместа в тава за печене. Поръсваме с подправките и доливаме топла вода.

Слагаме във фурната за около 45 минути на 180 градуса. Яденето, докато се пече, приготвяме заливка за нашата дроб сарма.

Взимаме купа, счукваме две яйца вътре, прибавяме кисело мляко и брашно. Бъркаме хубаво. След като се изпече, разпределяме отгоре заливката и печем още 15 минути до стягане на готовата дроб сарма с кайма и ориз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар