Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с кайма и ориз

Дроб сарма с кайма и ориз

НалиНали
Копирайтър
1085242662
Дроб сарма с кайма и ориз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Обожаваме дроб сарма, приготвена с кайма и ориз"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 2 в.ч.
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • вода - 6 в.ч. топла
  • За заливка
  • кисело мляко - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме тиган и вътре слагаме олио и ситно нарязан лук, и започваме да запържваме лука. После прибавяме кайма и продължаваме да я запържване, докато си смени цвета.

След което прибавяме две водни чаши ориз и бъркаме една минута. Сипваме сместа в тава за печене. Поръсваме с подправките и доливаме топла вода.

Слагаме във фурната за около 45 минути на 180 градуса. Яденето, докато се пече, приготвяме заливка за нашата дроб сарма.

Взимаме купа, счукваме две яйца вътре, прибавяме кисело мляко и брашно. Бъркаме хубаво. След като се изпече, разпределяме отгоре заливката и печем още 15 минути до стягане на готовата дроб сарма с кайма и ориз.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: