Пълнени меденки

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър23637612
27/11/2019
"Пълнени меденки - с какво са пълни ли... изборът е изцяло ваш, но ние бихме заложили на шоколад "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо134
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта много добре. В случая може да използвате бяла захар, кафява захар или приблизително равни количества и от двете.

Добавете олиото и меда.

По желание може да намалите или увеличите на вкус количеството мед.

В отделен съд смесете всички сухи съставки и ги пресейте.

Добавете ги постепенно.

Брашното също пресейте и го добавяйте постепенно, докато се получи меко тесто за меденки, което да не се лепи по пръстите.

Оформете малки топчета, които съвсем леко сплескайте и изпечете за 10-15 минути на 170 градуса.

След като изстинат, издълбайте леко от вътрешната страна и напълнете с пълнеж по желание. В моя случай - за пълнеж използвах течен шоколад, но може да използвате домашно сладко. За по-лесно може да използвате шприц, с който да пълните меденките.

По желание оваляйте всички пълнени меденки в кокосови стърготини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар