Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта много добре. В случая може да използвате бяла захар, кафява захар или приблизително равни количества и от двете.
Добавете олиото и меда.
По желание може да намалите или увеличите на вкус количеството мед.
В отделен съд смесете всички сухи съставки и ги пресейте.
Добавете ги постепенно.
Брашното също пресейте и го добавяйте постепенно, докато се получи меко тесто за меденки, което да не се лепи по пръстите.
Оформете малки топчета, които съвсем леко сплескайте и изпечете за 10-15 минути на 170 градуса.
След като изстинат, издълбайте леко от вътрешната страна и напълнете с пълнеж по желание. В моя случай - за пълнеж използвах течен шоколад, но може да използвате домашно сладко. За по-лесно може да използвате шприц, с който да пълните меденките.
По желание оваляйте всички пълнени меденки в кокосови стърготини.