Постен гювеч на фурна

АнабелАнабел
Ветеран
490
2k
928
204
27/11/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо394
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства нарязва на полумесеци, морковът - на колелца. Слагат се в тиган и се запържват. Малко след това към тях се прибавят нарязаните чушки и тиквичка.

Щом омекнат, се прехвърлят в тава. Добавят се нарязаният на кубчета патладжан (предварително накиснат в подсолена вода), зеленият боб и спанакът.

Прибавят се обелените и нарязани картофи, смлените домати и бамя. Гювечът се поръсва със сол на вкус, червен пипер и царевично брашно.

В тавата се налива малко олио и около 150 мл вода. Всичко се разбърква и тавата се покрива с алуминиево фолио. Ястието се пече на 200 градуса за около час и половина.

Малко преди готовност се маха фолиото, за да се запече гювечът отгоре. Когато е готов, се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз. След това ни остава само да поднесем приготвения постен гювеч на фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар