Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пловдивска закуска

Пловдивска закуска

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пловдивска закуска2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12 буркана

Необходими продукти

  • корнишони - 6 кг
  • лук - 3.5 кг кромид
  • оцет - 600 мл
  • олио - 500 мл
  • сол - 150 г
  • черен пипер - зърна
  • бахар - зърна
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете свежи и млади корнишони, измийте ги и ги нарежете по желание. Почистения лук нарежете на филийки.

Сипете зеленчуците в съд и ги разбъркайте. Пригответе буркани и във всеки сипете по 50 мл оцет, 60 мл олио, 5 зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар и по 1 дафинов лист.

Напълнете бурканите със зеленчуци и запечатайте с капачки. Стерилизирайте за 20 минути.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ani
ani
Пловдивчанка съм,и за първи път чувам за тази пловдивска закуска,,,кой си ги измисля тия работи не знам,,,поне да бяха писали пловдивско мезе за ракийка а те писали закуска,,,голяма тъпотия е това
25.07.2013 09:55
2
Еми
Еми
В Пловдив не съм чувала да имаме такава закуска,но карай....
25.07.2013 09:06
1
мики
мики
20 минутки за краставички е твърде много,5 минутки са достатъчни.
25.07.2013 07:50
1