Ябълков пирог с белтъци

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
68
46
18/07/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 785
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 100 г готварска, течна
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • ябълки - 5 бр.
  • за белтъчната смес
  • яйца - 3 бр. белтъци
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • лимонена киселина - 1/2 ч.л.
* мерки и количества
Пирог

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното с бакпулвера, чукваме вътре 2 яйца и само жълтъка от третото, добавяме сметаната и разбъркваме до получаването на еднородна маса. Сместа трябва да има плътността на гъста сметана. Така приготвената смес се излива в подходящ съд, дъното на който сте покрили с хартия за печене.

Изравняваме тестото с шпатула. Отгоре покриваме с почистените и нарязани на тънки парченца ябълки. Ябълковият пирог се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40-45 минути.

Докато се пече, приготвяме белтъчната смес за заливане. Разбиваме белтъците на твърд сняг с щипка сол. Постепенно добавяме захарта и най-накрая - лимонената киселина.

С тази белтъчна смес се залива изпечения ябълков пирог и се връща обратно във фурната за още 12-15 минути - до запичане на белтъците.

Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална правоъгълна тава с дръжки 35см
18.00 лв.
Виж ››

Ще осъзнаете какво удобство е наличието на метална тава в кухнята, щом я получите. Позволява приготвяне на сладкиши, солени ястия, дори салата, ако е в по-голямо количество. Правоъгълната тава има дръжки за още по-голямо удобство при употреба.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар