Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Стуфато

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921330748
Стуфато1 / 2
18/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг бут
  • сланина - 150 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
  • дафинови листа - 1 бр.
  • бахар - 4 зърна
  • магданоз -
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 1 - 2 бр.
  • бяло вино - 100
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме месото и го начукваме за да стане по-крехко. Овкусяваме го с черен пипер и сол, леко го намазваме със зехтин. Овкусеното месо се навива на руло и здраво се овързва с конец.

Доматите се няразват на парченца, а лукът и сланината на филийки и се запържват в 2-3 с.л. сгорещен зехтин. Когато зеленчуците омекнат, добавяме месото и го запържваме равномерно от всички страни.

Щом запечатаме месото, наливаме 1 ч.ч. гореща вода, слагаме бахара, черен пипер и сол на вкус, добавяме 1 дафинов лист и 100 мл. бяло вино. Задушаваме под похлупак, на бавен огън, за около 40 минути. Сваляме похлупака и задушаваме още 30 минути.

Изваждаме готовото месо и го нарязваме на тънки филийки. Отстраняваме дафиновия лист и зрънцата бахар от соса и пасираме зеленчуците.

С така получения сос заливаме месото и поднасяме горещо с гарнитура по избор.

Рейтинг

4.2
54
44
32
20
10
Дай твоята оценка: