Начин на приготвяне
Обезкостяваме месото и го начукваме за да стане по-крехко. Овкусяваме го с черен пипер и сол, леко го намазваме със зехтин. Овкусеното месо се навива на руло и здраво се овързва с конец.
Доматите се няразват на парченца, а лукът и сланината на филийки и се запържват в 2-3 с.л. сгорещен зехтин. Когато зеленчуците омекнат, добавяме месото и го запържваме равномерно от всички страни.
Щом запечатаме месото, наливаме 1 ч.ч. гореща вода, слагаме бахара, черен пипер и сол на вкус, добавяме 1 дафинов лист и 100 мл. бяло вино. Задушаваме под похлупак, на бавен огън, за около 40 минути. Сваляме похлупака и задушаваме още 30 минути.
Изваждаме готовото месо и го нарязваме на тънки филийки. Отстраняваме дафиновия лист и зрънцата бахар от соса и пасираме зеленчуците.
С така получения сос заливаме месото и поднасяме горещо с гарнитура по избор.