Дребни сладки с шоколадов пълнеж

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
178
2
25/11/2019
"Напълно готови сме да посрещнем гости с поднос, пълен с дребни шоколадови сладки "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции100
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо803
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото трябва да е омекнало, но не и разтопено. Най-добре е да сте го оставили на стайна температура поне 1 час, преди да го използвате.

В купата на миксера се смесват маслото, захарта и трите жълтъка (можете да използвате вместо 3 жълтъка, 2 бр. яйца, размер М) и омесвате на ръка (или миксер, кухненски робот).

След като се получи еднородна смес, се добавят ванилийката и 1 ч.л. бакпулвер, царевичното или пшенично нишесте и най-накрая брашното.

Получената смес трябва да е малко по-гъста от тази за кекс. При шприцоване на дребни сладки те трябва да запазят формата си.

Преместете в шприц/пош и оформете дребните сладки. По средата оформете вдлъбнатина с помощта на дръжка (лъжица, нож със заоблен край), потопен в нишесте.

Изпечете на предварително загрята на 160 градуса фурна за около 15 минути.

Готовите масленки напълнете с течен шоколад пак с помощта на шприц.

Получават се уникални дребни сладки с шоколадов пълнеж!

Бележки: 1 ч.ч. = 100 г, 1 в.ч. = 200 мл

Метални формички за ефектни сладки 4 бр.
Формички за страхотни лакомства:
Метални формички за ефектни сладки 4 бр.
8.49 лв.
Виж ››

Повече няма да видите намусено личице у дома, защото то ще бъде заето да се усмихва на закачливите форми за сладки, с които приготвяте своите сладки творения. Забавен и интересен дизайн, с който тези форми за сладки ще станат любими и на най-малките у дома.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар