Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Масленки»Дребни сладки с шоколадов пълнеж

Дребни сладки с шоколадов пълнеж

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Дребни сладки с шоколадов пълнеж4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
100
"Напълно готови сме да посрещнем гости с поднос, пълен с дребни шоколадови сладки"

Необходими продукти

  • масло - 250 г
  • яйца - 3 жълтъка
  • пудра захар - 1 в.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • нишесте - 1 ч.ч. или царевично, пшенично
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - около 2 1/2 в.ч.
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото трябва да е омекнало, но не и разтопено. Най-добре е да сте го оставили на стайна температура поне 1 час, преди да го използвате.

В купата на миксера се смесват маслото, захарта и трите жълтъка (можете да използвате вместо 3 жълтъка, 2 бр. яйца, размер М) и омесвате на ръка (или миксер, кухненски робот).

След като се получи еднородна смес, се добавят ванилийката и 1 ч.л. бакпулвер, царевичното или пшенично нишесте и най-накрая брашното.

Получената смес трябва да е малко по-гъста от тази за кекс. При шприцоване на дребни сладки те трябва да запазят формата си.

Преместете в шприц/пош и оформете дребните сладки. По средата оформете вдлъбнатина с помощта на дръжка (лъжица, нож със заоблен край), потопен в нишесте.

Изпечете на предварително загрята на 160 градуса фурна за около 15 минути.

Готовите масленки напълнете с течен шоколад пак с помощта на шприц.

Получават се уникални дребни сладки с шоколадов пълнеж!

Бележки: 1 ч.ч. = 100 г, 1 в.ч. = 200 мл

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: