Начин на приготвяне
Маслото трябва да е омекнало, но не и разтопено. Най-добре е да сте го оставили на стайна температура поне 1 час, преди да го използвате.
В купата на миксера се смесват маслото, захарта и трите жълтъка (можете да използвате вместо 3 жълтъка, 2 бр. яйца, размер М) и омесвате на ръка (или миксер, кухненски робот).
След като се получи еднородна смес, се добавят ванилийката и 1 ч.л. бакпулвер, царевичното или пшенично нишесте и най-накрая брашното.
Получената смес трябва да е малко по-гъста от тази за кекс. При шприцоване на дребни сладки те трябва да запазят формата си.
Преместете в шприц/пош и оформете дребните сладки. По средата оформете вдлъбнатина с помощта на дръжка (лъжица, нож със заоблен край), потопен в нишесте.
Изпечете на предварително загрята на 160 градуса фурна за около 15 минути.
Готовите масленки напълнете с течен шоколад пак с помощта на шприц.
Получават се уникални дребни сладки с шоколадов пълнеж!
Бележки: 1 ч.ч. = 100 г, 1 в.ч. = 200 мл